دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 175-167 | برگشت به فهرست نسخه ها

Navab-azam A, Haerian A, Pestekani R, Abedini H. The Evaluation Of Level of Student's Knowledge of Yazd Dental School About Contamination During Working with Ultra-Sonic Devices in the Year 2012-2013. YJDR 2014; 3 (1) :167-175
نواب اعظم علیرضا، حائریان احمد، حیدری پستکانی رسول، عابدینی سید هادی. بررسی میزان آگاهی دانشجویان دانشکده دندانپزشکی یزد پیرامون میزان آلودگی حین کار با دستگاه اولتراسونیک در سال تحصیلی 92-91. تحقیقات دندانپزشکی. 1393; 3 (1) :167-175

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (2037 مشاهده)

مقدمه: احتمال انتقال عوامل بیماری زا در حین کار با دستگاه اولتراسونیک از طریق انتشار آئرسول‌ها امکان پذیر است، لذا داشتن آگاهی و رعایت اصول کنترل عفونت در هنگام استفاده از اولتراسونیک برای دندانپزشکان ضروری می‌باشد. از این جهت مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح آگاهی دانشجویان دندانپزشکی یزد پیرامون میزان آلودگی حین کار با دستگاه اولتراسونیک، در سال تحصیلی 92-1391 انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 80 دانشجوی رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد که قبلاً واحدهای عملی پریودنتیکس را گذرانده بودند، به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. به منظور بررسی سطح آگاهی شرکت‌کنندگان در باره احنمال انتقال عفونت در حین کار با اولتراسونیک و نحوه کنترل آن از پرسشنامه‌ای شامل 12 سوال، که روایی و پایایی آن تائید شده بود، استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 17 و آزمون آماری T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: از 80 دانشجوی شرکت‌کننده در مطالعه 43 نفر دختر(75/53%) و 37 نفر پسر(25/46%) بودند. بیشترین پاسخ صحیح (2/81%) مربوط به گویه "اجباری بودن ضدعفونی سطوح در اتاقی که قبلاً جرم‌گیری شده"، بود. میانگین نمره آگاهی دانشجویان از احتمال انتقال عفونت در حین کار با اولتراسونیک و نحوه کنترل آن 2/0±76/6 بود که در حد متوسط ارزیابی شد. با وجود بالاتر‌بودن سطح آگاهی دانشجویان دختر نسبت به دانشجویان پسر، تفاوت آماری معنی‌داری در سطح آگاهی آنها دیده نشد (062/0=P-Value). نتیجه‌گیری: با توجه به سطح متوسط آگاهی دانشجویان دندانپزشکی در رابطه با کنترل عفونت در حین کار با اولتراسونیک‌، پیشنهاد می‌گردد که آموزش‌های بیشتری در این زمینه به آنان ارائه گردد.

دریافت: 1394/2/14 | پذیرش: 1394/2/14 | انتشار: 1394/2/14