دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 252-244 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yadegari A, Navab Azam A, Talebi S. The Effect of Two Types of Envelope and Modified Triangularflap in The Prevention of Dry Socket after Mandibular Third Molar Surgery. YJDR 2014; 3 (2) :244-252
یادگاری افشین، نواب اعظم علیرضا، طالبی صاحبه. بررسی تأثیر دو نوع فلپ پاکتی و مثلثی اصلاح شده در پیشگیری از وجود حفره خشک پس از جراحی دندان عقل فک پایین. تحقیقات دندانپزشکی. 1393; 3 (2) :244-252

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد

مقدمه: جراحی دندان عقل نهفته اغلب همراه با عوارض بعد از عمل، شامل درد، تورم، تریسموس و حفره خشک می‌باشد و با توجه به اینکه طراحی فلپ یکی از فاکتورهایی است که شدت این عوارض را تحت تأثیر قرار می‌دهد لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر فلپ مثلثی اصلاح شده در مقایسه با فلپ پاکتی بر میزان وجود حفره خشک انجام شد. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی به صورت دوسوکور و آینده نگر، در سال 1392 بر روی30 بیمار مراجعه‌کننده به بخش جراحی دانشکده دندانپزشکی یزد که اندیکاسیون خارج نمودن دندان عقل نهفته فک پایین به صورت دو طرفه با درجه سختی یکسان داشتند، انجام شد و تأثیر فلپ مثلثی اصلاح شده و فلپ پاکتی بر میزان وجود حفره خشک، یک هفته بعد از جراحی بررسی و ثبت گردید. تغییرات شاخص‌های فوق در دو گروه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 17 و آزمون‌های Fisher Exact Test و Mann-Witney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: مطالعه حاضر بر روی 15 زن (50%) و 15 مرد (50%) با میانگین سنی 97/3±46/24 سال انجام شد. میزان درجه سختی دندان‌ها براساس معیار Pederson ، 7-4 بود. فراوانی حفره خشک با فلپ پاکتی 7/16% و با فلپ مثلثی اصلاح شده 3/3% ‌بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنی‌دار نبود (195/0=p). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، فلپ مثلثی اصلاح شده با شیوع پایین‌تری از حفره خشک همراه می‌باشد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/5/31 | پذیرش: 1394/5/31 | انتشار: 1394/5/31