دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 411-405 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (2780 مشاهده)

مقدمه: امروزه پیشرفت تکنولوژی تولیدفراوردههای دندانپزشکی سبب افزایش تقاضای ترمیمهای زیبائی گردیده است. در کنار دانش واستفاده از سرامیکهای جدید در لابراتوار دندانپزشکی استفاده از سمانهای مناسب بهمراه انتخاب رنگ که میتواند برروی نتیجه نهائی رنگ ترمیم تاثیر بگذارد ضروری میباشد و هرگونه خطائی سبب افزایش هزینه ترمیم میگردد. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر سمانهای رزینی وقطرهای مختلف سرامیک بر رنگ نهائی روکش سرامیکی زیرکونیا با استفاده از اسپکتروفتومتر میباشد.

روش‌بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، سرامیک zirkonzahn به‌رنگ A2 به صورت دیسک هایی با قطر 5 و ضخامت نهایی 2/1 میلی‌متر تهیه شد و از دو نوع سمان زینک فسفات و پاناویا F2 جهت سمان کردن دیسک‌ها استفاده شد. دیسک‌های سرامیکی توسط سمان‌های ذکر شده بر روی بلوک کامپوزیتی(Denfil A2) سمان شدند تا تاثیر استفاده از آنها بر روی سرامیک zirkonzahn با ضخامت‌های(3/0، 5/0، 7/0) نسبت به گروه کنترل(بدون سمان) توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS17 و آزمونهای آماری t-test و ANOVAمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

نتایج: نوع سمان اثر معنی‌داری بر روی رنگ نهایی رستوریشنهای سرامیکی zirkonzahn داشت(001/0=P-Value). ضخامت دیسک زیرکونیا اثر معنی‌داری بر روی رنگ نهایی رستوریشن داشت(068/0P-value=).

نتیجه‌گیری: سمان مورد استفاده در یک رستوریشن سرامیکی(zirkonzahn) می تواند رنگ نهایی آن را به‌گونه‌ای تحت تأثیر قرار دهد که در صورت عدم انتخاب سمان مناسب و ضخامت ناکافی کور، آنرا به رستوریشنی غیر قابل قبول از لحاظ تطابق رنگ و زیبایی تبدیل کند.

متن کامل [PDF 281 kb]   (491 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/3/31 | پذیرش: 1395/3/31 | انتشار: 1395/3/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.