جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رضایتمندی

دکتر سیدحسین طباطبایی، دکتر مهدی تبریزی زاده، سمیه غضنفری، رقیه حکیمیان،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: دانشگاه به عنوان نهاد تولید­کننده و ارتقادهنده دانش و تأمین­کننده نیروی انسانی متخصص در جامعه وظیفه دارد به طور مستمر به بررسی وضع موجود خود پرداخته تا به راهکارهای عملی جهت ارتقای کیفیت آموزش دست یابد. این مطالعه با هدف ارزیابی رضایتمندی دانشجویان از وضعیت آموزش بالینی در دانشکده دندانپزشکی یزد انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۲۰۵پرسشنامه توسط دانشجویان دوره دکترای عمومی دندانپزشکی حاضر در
بخش­های بالینی در پایان روتیشن­های اول و دوم نیمسال اول تحصیلی تکمیل شد. روایی و پایایی پرسشنامه تأیید شده بود. داده­های جمع آوری شده به وسیله نرم افزار SPSS ویرایش ۱۷ و آزمون­های آماری ANOVA و T-Test  تجزیه و تحلیل گردید.

نتایج: در مطالعه حاضر ۸۳ مرد (۵/۴۰ درصد) و ۱۲۲ زن (۵/۵۹ درصد) شرکت داشتند. میانگین رضایتمندی دانشجویان از کارآیی آموزش بالینی دانشکده ۹۶/۰±۰۴/۳ بود که در حد متوسط می باشد، بیشترین رضایتمندی مربوط به بخش اطفال (۶/۰±۷/۳) و کمترین رضایت مربوط به بخش ارتودنسی (۰۱/۰±۹/۲) بود. بین میزان رضایتمندی و ترم تحصیلی دانشجویان رابطه معنی­داری وجود داشت(۰۴۶/۰=P) اما ارتباط آماری معنی داری بین رضایتمندی با جنسیت (۰۸۸/۰=P) و وضعیت تأهل (۱۰۸/۰=P) مشاهده نشد.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، رضایت دانشجویان از آموزش بالینی با نوسان کم در کلیه بخش­ها متوسط می باشد، از اینرو نیاز به تأمین امکانات لازم، ارتقاء عملکرد اساتید و تلاش برای جذب بیمار جهت بهبود وضعیت آموزش بالینی ضروری به نظر
می رسد که این مهم توجه خاص برنامه­ریزان آموزشی را طلب می کند.


دکتر علیرضا دانش کاظمی، دکتر عبدالرحیم داوری، مهرداد غفاری طرقی، نیلوفر محقق، سهی صفدرخانی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: رضایتمندی یک پدیده پیچیده چند ­­بعدی است و تحت­ تأثیر عوامل فردی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی می­ باشد. کیفیت مراقبت سلامت معمولا به عنوان مجموعه­ ای از رضایت بیمار و موفقیت درمان تعریف می­ گردد. رضایت بیمار نشانه ارائه صحیح خدمات است که نه تنها حاصل ارتقای فناوری است، بلکه ناشی از رفتار صحیح و عملکرد مناسب نیز می­ باشد.

روش بررسی:این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی می­باشد که در سال ۱۳۹۲ روی۷۶۴ بیمار مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی یزد انجام گرفت. نمونه­ گیری به روش طبقه­ ای متناسب با حجم هر طبقه و بوسیله پرسشنامه انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون­های آماری ANOVA و Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: میانگین سنی افراد ۱۲,۰۸±۲۵.۱۱ سال بود. در بررسی رضایت کلی بیماران از خدمات ارائه شده، ۱۲۹نفر (۱۶.۸۹%) کاملاً راضی، ۵۷۱ نفر نسبتاً راضی(۷۴.۷۴%)، ۵۲ نفر(۶.۸%) نسبتاً ناراضی و ۱۲ نفر(۱.۵۷%) کاملاً ناراضی بودند. اختلاف آماری معنی­ داری بین نمره رضایت کلی با جنسیت، گروه سنی، میزان تحصیلات، وضعیت تأهل و محل سکونت آنها وجود داشت (۰.۰۵< P-value).

نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر به نظر می­رسد که میزان رضایتمندی بیماران از خدمات ارائه شده دانشکده دندانپزشکی یزد، در حد نسبتاً مطلوب قرار دارد و امید است با رفع مشکلات موجود و ارتقاء سطح کیفیت ارائه خدمات درمانی بتوان این میزان را ارتقاء بخشید.



صفحه ۱ از ۱