جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای وضعیت سلامت دهان و دندان

دکتر علی توکلی، دکتر علیرضا دانش کاظمی، منیژه شاکری،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

 مقدمه: افراد نابینا و ناشنوا به­ علت ناتوانی جسمی ممکن است نسبت به افراد سالم مشکلات بیشتری در خصوص مراقبت از دهان و دندان داشته باشند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه میانگین شاخص DMFT بین دانش­ آموزان نابینا و ناشنوا با دانش ­آموزان سالم بود.

 روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۴۴ دانش‌آموز نابینا و ۸۸ دانش ­آموز ناشنوای ۱۸-۵ ساله بصورت سرشماری انتخاب گردیدند. علاوه بر این ۱۳۴دانش‌آموز سالم بطور تصادفی به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. معاینه دندان­ های دائمی با استفاده از نور طبیعی، سوند و آینه یکبار مصرف انجام گردید. از شاخص DMFT برای بررسی وضعیت دندانی افراد استفاده شد. داده­ های جمع ­آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶و آزمون‌­های آماری آنالیز واریانس و LSD تجزیه و تحلیل شدند.

 نتایج: میانگین DMFT در دانش ­آموزان نابینا ۱۱/۲±۷۳/۱، در دانش­ آموزان ناشنوا ۷۴/۲±۸۶/۲ و در دانش­ آموزان سالم۳۱/۱±۰۶/۱ بود، اختلاف­ آماری ­معنی­ داری ­در شاخص DMFT بین­ دانش­ آموزان ­سالم­ با دانش­ آموزان ­نابینا (۰۴۷/۰=P-value) و ناشنوا (۰۰/۰P-value@) مشاهده شد، همچنین بین دانش­ آموزان نابینا و ناشنوا اختلاف­ آماری معنی­ داری مشاهده گردید(۰۱۱/۰ =P-value).  

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته­های این مطالعه، میانگین شاخص DMFT در دو گروه نابینایان و ناشنوایان در مقایسه با گروه کنترل بالاتر بود. بنابراین ارتقای مراقبت­ های دهان و دندان با آموزش مناسب در این گروه ضروری به نظر می­رسد.



صفحه ۱ از ۱