دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1393 1393 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 308-302 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhavan Karbasi M, Haerian A, Baghestani M. Comparing Effects of Chlorhexidine and Persica Mouthwashes on Gingival Bleeding after Scaling. YJDR 2014; 3 (3) :302-308
اخوان کرباسی محمدحسن، حائریان احمد، باغستانی مطهره. مقایسه اثر دهانشویه‌های پرسیکا و کلرهگزیدین بر روی خونریزی لثه پس از جرم‌گیری. تحقیقات دندانپزشکی. 1393; 3 (3) :302-308

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

مقدمه: گرچه دهانشویه کلرهگزیدین، موثرترین آنتی‌سپتیک جهت کنترل پلاک و پیشگیری از ژنژیویت است، اما بروز برخی عوارض جانبی مانع استفاده پیوسته از آن گردیده است. دهانشویه گیاهی پرسیکا، در سال‌های اخیر وارد بازار ایران شده است و عوارض جانبی حاصل از مصرف ترکیبات شیمیایی را نداشته است. هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه اثر دو دهانشویه پرسیکا وکلرهگزیدین بر روی خونریزی لثه پس از جرم‌گیری می‌باشد، تا دهانشویه مناسب جهت بهبود خونریزی از لثه پس از درمان پریودونتال تعیین گردد.

روش‌بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 39 بیمار مراجعه‌کننده به بخش پریو دانشکده دندانپزشکی یزد که التهاب لثه خفیف تا متوسط داشتند، به‌طور تصادفی در 3 گروه با طرح مطالعه موازی و دوسوکور قرار گرفتند. به گروه اول نرمال سالین، گروه دوم دهانشویه کلرهگزیدین 2/0 درصد و گروه سوم دهانشویه پرسیکا تجویز شد. شاخص خونریزی لثه در هنگام شروع مطالعه، دقیقاً بعد از مصرف و یک هفته پس از مصرف دهانشویه مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها با کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 18 و آزمون‌های
Kruskal-Wallis و Mann-Whitney، Wilcoxon و Chi-Square آنالیز شدند.

نتایج: نتایج، تاثیر بیشتر پرسیکا در کاهش شاخص خونریزی از لثه نسبت به کلرهگزیدین را نشان داد که این اختلاف، از نظر آماری معنی‌دار بود(05/0>P-value).

نتیجه‌گیری: استفاده از دهانشویه پرسیکا باعث کاهش معنی‌دار خونریزی از لثه می‌گردد. با توجه به یافته‌های مطالعه، به نظر می‌رسد بتوان دهانشویه پرسیکا را در درمان بیماری‌های لثه استفاده کرد.

دریافت: 1394/11/11 | پذیرش: 1394/11/11 | انتشار: 1394/11/11