دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 546-532 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaeipandari H, Ghaneian M, Amrollahi M, Jafari K. Survey of Knowledge, Attitude and Practice of Nurses in Dentistry School and Dental Clinics of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences towards Infection Control and Environmental Health Principles. YJDR 2015; 4 (2) :532-546
رضایی پندری حسن، قانعیان محمدتقی، امراللهی محسن، جعفری خدیجه. بررسی وضعیت آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران دانشکده دندانپزشکی و کلینیک های دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی یزد در زمینه کنترل عفونت و اصول بهداشت محیط. تحقیقات دندانپزشکی. 1394; 4 (2) :532-546

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی

مقدمه: در حرفه دندانپزشکی به دلیل تماس دندانپزشکان و پرستاران با خون، مخاط یا بزاق آلوده، محیط و وسایل کار آن­ها در معرض آلودگی شدید قرار داشته و انتشار بیماری­ها در بین کارکنان آن­ها دور از انتظار نیست. هدف از این تحقیق تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران دانشکده دندانپزشکی و کلینیک­های دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی یزد در زمینه کنترل عفونت و اصول بهداشت محیط در مراکز دندانپزشکی بود.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی روی 41 نفر از پرستاران کلینیک خاتم­ الانبیاء، امام علی(ع) و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. ابزار جمع­آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته شامل سؤالات  سنجش میزان آگاهی، نگرش و عملکرد در زمینه کنترل عفونت بود. داده­ها با استفاده از آزمون­های T-test، ANOVA و همبستگی پیرسون تحت نرم افزار  SPSSمورد تحلیل قرارگرفتند.

نتایج: میانگین نمره آگاهی پرستاران مورد بررسی در زمینه کنترل عفونت 34/1±92/7 از طیف 13-0 نمره ، میانگین نمره نگرش آنها 28/5±87/97 از طیف نمره 21 تا 105 و میانگین نمره عملکرد 48/4±31/35 از طیف نمره 12 تا 48 به دست آمد. بر اساس نتایج آگاهی با نگرش و همچنین نگرش با عملکرد همبستگی مثبت و معناداری داشت(05/0p<).

نتیجه گیری: با توجه به نتایج به نظر می­رسد عملکرد خوب پرستاران مورد بررسی در این پژوهش ناشی از آگاهی و نگرش خوب این گروه نسبت به کنترل عفونت و اصول بهداشت محیط در مراکز دندانپزشکی می­باشد که باید جهت حفظ این سطح از عملکرد
برنامه­های مداوم آموزشی تدوین نموده و بصورت کامل اجرا گردد.

دریافت: 1395/11/19 | پذیرش: 1395/11/19 | انتشار: 1395/11/19