مقدمه: مواد قالبگیری به دلیل تماس مستقیم با خون و بزاق بیمار در حمل و انتقال میکروارگانیسمهای دهان نقش دارند. هدف مطالعه حاضر مقایسه پایداری کاندیداآلبیکنس، استرپتوکوکوس موتانس و استافیلوکوکوس ارئوس در دو ماده قالبگیری(Zinc Oxide Eugenol (ZOEتولید داخل و خارج کشور میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی با حجم نمونه 38، در 3 گروه 12 تایی مانکنهای بی دندان فک بالا را جداگانه در سوسپانسیون ۰/۵ مک فارلند توربیدیتی کاندیداآلبیکنس، استرپتوکوکوس موتانس و استافیلوکوکوس ارئوس به مدت یک ساعت شیک کرده، تا آلوده گردند. مانکنها به 2 گروه تقسیم شدند. گروه اول با cavex ZOE (دcavex، هلند)و گروه دوم با ZOE گلچای (گلچای، ایران) قالبگیری شدند. قالبها بعد از 5 دقیقه از مانکنها جدا و بعد از گذشت یک ساعت با کاتر استریل، دیسکهایی دایره ای مساوی از محل دندان مولر اول بریده، در لوله حاوی 1 میلی لیتر آب مقطر استریل غوطه ور و به مدت 5 دقیقه شیک گردید. سپس 100 میکرولیتر از آن در محیط کشت اختصاصی کشت شد. بعد از 3-2 روز انکوباسیون تعداد کلونیهای جدا شده از هر دیسک وارد SPSS نسخه 17 و با تستهای آماری Mann_whitney و Kruskal_wallis مقایسه شدند.
نتایج: میزان پایداری هرسه میکروارگانیسم در مواد قالبگیری تفاوت معناداری داشت (0/05>p). استرپتوکوکوس موتانس در مقایسه با دو میکروارگانیسم دیگر بیشترین پایداری را در مواد قالبگیری نشان داد.
نتیجه گیری: همه میکروارگانیسمها در ZOE گلچای کمترین پایداری را داشتند. لذا این ماده جهت کاهش آلودگیهای متقاطع می-تواند مناسب باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1393/1/16 | پذیرش: 1393/1/16 | انتشار: 1393/1/16