دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1393 1393 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 316-309 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fattahi A, Aghili H, Ghotbzadeh O. Cranial Base Morphometric Indices in Sagittal Jaw Malocclusion within Patients Referred to Orthodontic Department of Shahid Sadoughi school of Dentistry. YJDR 2014; 3 (3) :309-316
فتاحی امیررضا، عقیلی حسین، قطب‌زاده امید. بررسی شاخص‌های مرفومتریک کرانیال بیس در مال اکلوژن‌های مختلف در افراد مراجعه‌کننده به بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد. تحقیقات دندانپزشکی. 1393; 3 (3) :309-316

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (1903 مشاهده)

مقدمه: قاعده جمجمه، نقش مهمی در تکامل رشد صورت و جمجمه ایفا می‌کند. قسمت قدامی قاعده جمجمه با استخوان ماگزیلا در ارتباط است و از آنجایی که چرخش مندیبل می‌تواند تحت تأثیر استخوان ماگزیلا اتفاق بیفتد؛ رابطه احتمالی بین مال پوزیشن‌های فکی و شاخص‌های مرفومتریک قاعده جمجمه، می‌تواند وجود داشته باشد. هدف از این تحقیق تعیین شاخص‌های مرفومتریک کرانیالبیس در افراد مراجعه‌کننده به دانشکده دندانپزشکی شهیدصدوقی می‌باشد.

روش بررسی: در این تحقیق توصیفی- مقطعی، 90 نمونه از پرونده‌ بیماران موجود در بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی شهید‌صدوقی انتخاب شده و به سه گروه ClІ(30 نفر)، ClП(30 نفر) و ClШ(30 نفر) تقسیم شدند. سپس طول قدامی و خلفی کرانیال بیس(SN, SBa) و زوایای قاعده جمجمه(NSBa, NSAr) اندازه‌گیری شد. برای مقایسه آماری بین سه گروه مطالعاتی از نرم‌افزارSPSS16  و آزمونMann-Whitney استفاده شد.

نتایج: میانگین زاویه NSAr در بیماران ClП بیشتر از بیماران ClІ و در بیماران ClІ بیشتر از بیماران ClШ بود که این تفاوت از لحاظ آماری، معنی‌دار بود(001/0p-value<). میانگین زاویه NSBa در بیماران ClШ کوچکتر از دو گروه دیگر بود و این تفاوت از لحاظ آماری معنی‌دار بود(004/0p-value=) میانگین طول قدامی قاعده جمجمه(SN) در بیماران ClШ اندکی بیش از بیماران ClП و ClІ بود اما این تفاوت از لحاظ آماری، معنی‌دار نبود (336/0p-value=). میانگین طول خلفی قاعده جمجمه SBa در بیماران ClП اندکی بیش از بیماران ClІ و ClШ بود ولی این تفاوت از لحاظ آماری معنی‌دار نبود (433/0p-value=).

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که زاویه NSAr و NSBa با مال اکلوژن‌های فکی در ارتباط است.

دریافت: 1394/11/21 | پذیرش: 1394/11/21 | انتشار: 1394/11/21