دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 411-405 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Soltani F, Davari A, Jovainy O. Survey Effect of cementation with zinc phosphate or panaviaF2cements on final shade of Zirkonzahn all ceramic crowns with different core thicknesses. YJDR 2015; 3 (4) :405-411
URL: http://yjdr.ssu.ac.ir/article-1-134-fa.html
سلطانی فریدون، داوری عبدالرحیم، جوینی امید. تأثیر دو سمان زینک فسفات و پاناویا F2 بر رنگ کراونهای تمام سرامیک سیستم Zirkonzahn با ضخامت‌های مختلف کور زیر کونیایی. تحقیقات دندانپزشکی. 1393; 3 (4) :405-411

URL: http://yjdr.ssu.ac.ir/article-1-134-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (2759 مشاهده)

مقدمه: امروزه پیشرفت تکنولوژی تولیدفراوردههای دندانپزشکی سبب افزایش تقاضای ترمیمهای زیبائی گردیده است. در کنار دانش واستفاده از سرامیکهای جدید در لابراتوار دندانپزشکی استفاده از سمانهای مناسب بهمراه انتخاب رنگ که میتواند برروی نتیجه نهائی رنگ ترمیم تاثیر بگذارد ضروری میباشد و هرگونه خطائی سبب افزایش هزینه ترمیم میگردد. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر سمانهای رزینی وقطرهای مختلف سرامیک بر رنگ نهائی روکش سرامیکی زیرکونیا با استفاده از اسپکتروفتومتر میباشد.

روش‌بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، سرامیک zirkonzahn به‌رنگ A2 به صورت دیسک هایی با قطر 5 و ضخامت نهایی 2/1 میلی‌متر تهیه شد و از دو نوع سمان زینک فسفات و پاناویا F2 جهت سمان کردن دیسک‌ها استفاده شد. دیسک‌های سرامیکی توسط سمان‌های ذکر شده بر روی بلوک کامپوزیتی(Denfil A2) سمان شدند تا تاثیر استفاده از آنها بر روی سرامیک zirkonzahn با ضخامت‌های(3/0، 5/0، 7/0) نسبت به گروه کنترل(بدون سمان) توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS17 و آزمونهای آماری t-test و ANOVAمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

نتایج: نوع سمان اثر معنی‌داری بر روی رنگ نهایی رستوریشنهای سرامیکی zirkonzahn داشت(001/0=P-Value). ضخامت دیسک زیرکونیا اثر معنی‌داری بر روی رنگ نهایی رستوریشن داشت(068/0P-value=).

نتیجه‌گیری: سمان مورد استفاده در یک رستوریشن سرامیکی(zirkonzahn) می تواند رنگ نهایی آن را به‌گونه‌ای تحت تأثیر قرار دهد که در صورت عدم انتخاب سمان مناسب و ضخامت ناکافی کور، آنرا به رستوریشنی غیر قابل قبول از لحاظ تطابق رنگ و زیبایی تبدیل کند.

متن کامل [PDF 281 kb]   (478 دریافت)
دریافت: 1395/3/31 | پذیرش: 1395/3/31 | انتشار: 1395/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات