دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 235-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bazazzadeh M, Ahadian H, Malek-Mohammad M. Evaluating Dental Students’ Knowledge on the Appropriate Prescription of Antibiotic Prophylaxis to Prevent Infective Endocarditis in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd, 2013-2014. YJDR 2014; 3 (2) :227-235
بزاززاده مونا، احدیان حکیمه، ملک محمد مرضیه. بررسی آگاهی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد تجویز صحیح آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی جهت پیشگیری از اندوکاردیت عفونی در سال 93-1392. تحقیقات دندانپزشکی. 1393; 3 (2) :227-235

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد

مقدمه: ارتباط بین درمان دندانپزشکی و بروز اندوکاردیت عفونی تاحدی اثبات شده است، لذا تجویز صحیح نوع داروی مورد نیاز در پروفیلاکسی علیه اندوکاردیت عفونی، حائز اهمیت است. این مطالعه، با هدف تعیین میزان آگاهی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد تجویز صحیح آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی جهت پیشگیری از اندوکاردیت عفونی انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1392 در دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد بر روی 129 دانشجوی سال چهارم تا ششم انجام شد. نمونه‌ها با روش نمونه‌گیری سرشماری انتخاب شدند. پرسشنامه استاندارد مورد استفاده شامل 15 سئوال آگاهی در خصوص نحوه صحیح تجویز آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی اندوکاردیت بود که به صورت خودایفا تکمیل شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون‌های آماری توصیفی Mann-Whitney، Kruskal-Wallis و ضریب همبستگی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: در این مطالعه 85 نفر (9/65%) دانشجویان زن و 44 نفر (1/34%) مرد بودند. 64/69% دانشجویان سال ششم، 14/67% سال پنجم و 12/62% سال چهارم در خصوص تجویز صحیح آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی آگاهی داشتند که این تفاوت بین سه گروه معنی‌دار نبود (61/0=p). بین آگاهی دانشجویان و جنسیت تفاوت آماری معنی‌داری مشاهده نشد(15/0=P). بین میزان آگاهی و معدل دانشجویان، ارتباط معنی‌داری گزارش شد(001/0=p). نتیجه گیری: با توجه به یافته‌ها، بیشترین آگاهی از نحوه صحیح آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی در دانشجویان سال ششم دیده شد که نیاز است فرآیند آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی در محیط کار دانشجویان آموزش داده شود و ضروری است که این آموزش‌ها طبق راهنما در جهت کاهش خطر بروز اندوکاردیت عفونی در بیماران انجام گیرد.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/5/26 | پذیرش: 1394/5/26 | انتشار: 1394/5/26